Personer bosiddende i grænselandet kan fra fredag rejse ind i Danmark uden at skulle gå i isolation i ti dage

Som en del af genåbningens tredje fase får personer, der er bosiddende i grænselandet, fra fredag den 14. maj lov til at rejse ind i Danmark uden at skulle gå i isolation i ti dage ved indrejse. Det eneste, der kræves, er et negativt prøvesvar fra en PCR-test for at bekræfte, at man ikke er smittet med corona-virus. Den må højst være 72 timer gammel ved indrejse.

Personer i grænselandet omfatter personer med bopæl i Slesvig-Holsten i Nordtyskland og Blekinge, Skåne, Halland og Västra Götaland i Sverige. Andre turistgrupper / herunder andre tyske regioner skal p.t. gå i karantæne ved ankomst til Danmark.

“Det er glædeligt, at sejlere fra grænselandet kan indrejse, men det er meget problematisk, at andre turister mødes af krav om karantæne. Vi efterlyser klare retningslinjer herfor, når man ankommer til Danmark via søvejen,” siger Jesper Højenvang, direktør i FLID.

FLID er i tæt dialog med bl.a. Rigspolitiet og presser på for at få afklaret og lempet reglerne yderligere.

Genåbning af fase 3 trådt i kraft den 14. maj 2021

Natten til den 14. maj 2021 er FASE 3 i den gradvise genåbning af rejser trådt i kraft.

Det betyder bl.a. at:

  • Smittegrænsen for at åbne flere såkaldte gule og orange lande/regioner i EU- og Schengenlandene hæves. Det betyder, at flere lande og regioner bliver gule og at flere rejsende dermed undgår isolation efter indrejse i Danmark. Følg med, når Udenrigsministeriet i dag fredag den 14. maj kl. 16.00 opdaterer verdenskortet med rejsevejledninger.
  • Kravet om at have et anerkendelsesværdigt formål afskaffes for alle udlændinge med fast bopæl i orange EU- og Schengenlande. Det betyder, at bl.a. turister fra EU- og Schengenlande vil kunne indrejse, men der vil fortsat være krav om test og isolation efter indrejse – medmindre de er vaccinerede eller tidligere smittede.